Produkter på förstasidan

Från Vendre Help
Hoppa till: navigering, sök

Systemet har ett kraftfullt verktyg för att visa produkter på förstasidan av butiken. Det finns olika sätt att visa upp produkter och du är fri att välja det sättet som passar dig bäst.

För att styra samtliga av Nyheters, Utvalda produkters samt Rabatterade produkters inställningar går du till Inställningar -> Förstasidan. Där kan du ange om de olika elementen ska visas, vilken plats de ska visas på samt hur många av varje som ska visas.

Nyheter

Denna funktion listar de senast inlagda produkterna. Systemet skriver ut dessa automatiskt. Tänk på att om du arbetar intensivt med en specifik kategori kan förstasidan domineras av en produkttyp. Denna modulen är ofta bra att ha på sidan, men inte i huvudfokus.

Du kan inte välja vilka produkter som ska visas under nyheter.

Systemet visar bara produktnyheter som har en produktbild ifylld.

Utvalda produkter

Utvalda produkter kan du välja själv. Systemet slumpar alla utvalda produkter vid olika tillfällen på dygnet för att få variation på förstasidan för besökare som kommer in vid ett senare tillfälle.

Rabatterade produkter

Används för att visa produkter med ett tillfälligt rabatterat pris / specialpris. Systemet sorterar efter sorteringsordningen på produkterna. Sorteringsordningen ändrar du generellt för produkten på hela systemet under en produkts editeringssida -> Extra Information -> Sorteringsordning.

Huvudprodukt

I vissa butiker finns möjligheten att lägga upp huvudprodukter om designmallen tillåter det. Du lägger då in dessa produkter under Inställningar -> Förstasidan -> Utvald huvudprodukt. Här kan du lägga in flera produkter genom att separera produkters Id-nummer med komma (,). Exempel

133, 11, 1231, 112

För att få reda på en produkts id-nummer söker du upp produkten via sökfunktionen i administrationen. När du är i redigeringsläget kan du i URL-fältet se något i stil med följande:

http://www.butiken.se/Admin/product.php?cPath=101&pID=170&action=new_product

Det som står efter pID= är produktens id. Det är också fetmarkerat i exemplet ovan.

Avancerad produktlistning

Om du vill placera produkter på startsidan på ett mer specifikt sätt kan du använda dig av boxmodulen som du hittar under Design -> Boxar. Skapa en ny box med placering "Fri box". Skriv in ett namn, exempelvis "selected-products" och välj att boxen ska vara en produkt. Lägg till alla produkter du önskar visa i denna box genom att lägga till nya boxar med placering "Fri Box" och med samma namn som den första boxen.

Gå därefter till valfri sida i butikens designkod (Design -> Ändra filer -> Pages) som du vill visa dessa produkter på. I detta fall förstasidan eller index.html. Där klistrar du in följande kodsnytt på önskat ställe:

	<div class="product-listing">
	    {% for p in boxes.custom.boxes["selected-products"] %}
	    	{{ html.listed_product(p.product) }}
	    {% endfor %}
	</div>

Om du väljer ett annat namn på din fria box än "selected-products" byter du bara ut den texten i koden ovan.