Sorteringsordning

Från Vendre Help
Hoppa till: navigering, sök

På många ställen i systemet finns det inställningar som reglerar sorteringsordningen i webbutikens framsida (mot kunder). Fältet heter oftast "Sorteringsordning" men kan även benämnas som "Sortera efter", "Sort order", "Sortera". För all ny funktionalitet som byggs heter den "Sorteringsordning".

Sorteringsordningen har alltid ett standardvärde för alla poster. Oftast är det noll men på exempelvis produkter är standardvärdet 1000. Alla sorteringar utgår från noll och går uppåt. Om du sätter en produkts sorteringsordning till 1 när alla andra har 1000 kommer den således att listas före. På övriga poster där standardvärdet ofta är noll kommer noll att listas före andra siffror du sätter, därmed kan du behöva ändra alla poster i listan för att få till rätt sortering.

När du jobbar med sorteringsordning på poster är praktiskt att lämna mellanrum mellan de olika sorteringsordningar du anger för att lättare kunna ändra ordning i framtiden. Beroende på hur många poster du har i listan är det bra att lämna mellanrum på mellan 2-10. Ett exempel på betalningsmetoder:

Betalningsmetod Sorteringsordning
Klarna faktura 1
Klarna delbetalning 4
DIBS kortbetalning 7
Kontant vid hämtning 10
Förskott till bank 13

Genom att göra på detta sätt kan du enkelt ändra sortering i framtiden utan att behöva ändra på alla.

Du kan enbart använda siffror i sorteringsordningen.