Betalsätt

Hoppa till: navigering, sök

Din butik har stöd för en mängd betalningsmetoder som du kan använda dig av. Dessa är:

• Klarna faktura
  • Klarna delbetalning / Klarna konto
  • Klarna kampanj
  • DIBS kortbetlaning
  • DIBS direktbetalning
  • Auriga (tilläggstjänst)
  • Payson
  • SveaWebPay faktura
  • SveaWebPay delbetalning
  • SveaWebPay kortbetalning
  • Paypal (tilläggstjänst)
  • Faktura
  • Förskott / Bankgiro / Postgiro
  • Kontant vid hämtning

Betalningssätten och dess inställningar hittar du under din administration och Betalsätt och Frakt -> Betalning i menyn.

För att ändra en betalningsmetod klicka på ikonen till höger om namnet på respektive rad.

Under varje betalningsmetod finns följande inställningar:

Fältnamn Beskrivning
Betalmetodskostnad Kostnaden exkl. moms som kunden betalar för att handla med betalningssättet
Sorteringsordning Sorteringen som betalningssätten listas i. Under Sorteringsordning kan du läsa mer.
Titel Anger titeln på betalniningssättet i kassan, på ordern samt i orderbekräftelsemail
Beskrivning Beskrivande text som används i kassan
Text i popup Används i vissa butiker och i viss design för att visa en untförlig beskrivning av betalningsmetoden.
Orderbekräftelsebeskrivning Visas i orderbekräftelsemail om inställningen för denna finns med i mailet. Dessa hittar du här Templating:Emails
Minimalt produktvärde man måste handla för Minsta produktsumma exkl. moms som kunden måste ha i varukorgen
Maximalt produktvärde man får handla för Största produktsumma exkl. moms som kunden får ha i varukorgen
Minimal vikt för att få handla Minsta sammanräknade vikt på alla produkter i varukorgen
Maximal vikt för att få handla Största sammanräknade vikt på alla produkter i varukorgen
Fraktklasser som denna metod är tillåten i Om du använder fraktklasser på produkterna kan du ange ett spann av fraktklasser som modulen ska visas för. Läs mer om fraktklasser under Frakt

Återförsäljare

Om du har olika kundgrupper i din butik kan du även ställa in för vilka kundgrupper betalningssätet ska vara tillgängligt för. Detta gör du genom att klicka på fliken "Återförsäljare" högst upp. Klicka i boxen framför texten "Använd speciella inställningar för återförsäljare " och ange i listan för vilka återförsäljare du vill visa betalningssättet.

När du är klar med alla ändringar, klicka på "Spara".

Koppla fraktsätt till betalsätt

Ibland kan man vilja förbjuda vissa betalningssätt att kombineras med fraktsätt. Exempelvis bör en kund kanske inte kunna välja fraktmetoden "Hämtas i butik" och sen betala med "Postförskott" eller välja betalningsmetoden "Kontakt vid hämtning" och fraktmetoden "Brevpaket".

Om du vill förbjuda vissa kombinationer av fraktsätt och betalningssätt kan du göra detta under menyalternativet Betalsätt och frakt -> Koppla fraktsätt till betalsätt. På denna sida ser du först alla betalningssätt och fraktsätt som inte får kombineras. Du kan sen lägga till fler förbjuda kombinationer i formuläret under listan. Tänk på att testa i kassan efter du gjort ändringar så att allt ser ut som du önskar.