Bildhantering

Hoppa till: navigering, sök

Alla bilder som visas i din webbutik formateras om för att optimera laddningstiden för dina kunder. Du anger vilken storlek dessa bilder skall ha under Inställningar -> Bilder. Måtten anger du i pixlar. Om butiken inte ändrar storlekarna efter att du ändrar kan detta bero på att din designer inte har använt sig av dessa inställningar i butiken. Inställningarna finns dokumenterade för din desginer under Templating:Variables.

Du kan max ladda upp bilder på 1,3 mb till din butik. Bilderna bör dock inte vara större än 1000 x 800 px om inte speciell anledning föreligger. Om dessa storlekar hålls bör bilden inte vara i närheten att överstiga gränsen för största uppladdningsbara bild.

Om ni behöver ladda upp större bilder än 1,3mb, kontakta oss.

Bildnamn

Tänk på att döpa alla bilder du laddar upp i systemet till beskrivande namn så som artikelnummer på produkter.

När du laddar upp bilden får du bara använda följande tecken i bildnamnen: A-Za-z0-9_-

Undvik där med alla svenska tecken och mellanslag.

Bildtyper

Tillåtna bildtyper som kan skalas om av systemet:

• JPG
  • GIF
  • PNG

För produktbilder ska JPG (JPEG) användas som standard, det blir bättre bilder.

Produktbilder

Tänk på att produktbilderna behåller det namn som du ger dem när du laddar upp bilden. Om du laddar upp en bild med samma namn kommer den nuvarande bilden att ersättas. Detta är för att du enkelt ska kunna uppdatera flera produkter samtidigt om de har samma bild.

Tips! Döp dina produktbilder till produktens artikelnummer.