DIBS

Hoppa till: navigering, sök

Dibs kortbetalning

Systemet har stöd för kortbetalning via kortföretaget DIBS som vi är certifierade partners med. Via DIBS kan du som standard ta emot betalning via kort och direktbetalning. Om du önskar utnyttja någon av DIBS andra tjänster är du välkommen att ta kontakt med supporten så ordnar vi det.

Läs mer om DIBS på http://www.dibs.se

Beställa DIBS tjänster

När du har vill använda DIBS för kort- eller direktbetalning kontakar du DIBS på 031-600 800 och berättar att vi är din leverantör av e-handel och att du vill använda deras tjänster. Teckna det paket hos DIBS som innehåller de tjänster du vill ha och som passar dig prismässigt. En säljare på DIBS kommer att gå igenom alla alternativ med dig.

Installation av DIBS Kortbetalning

För att installera kortbetalningen behöver du fått tillgång till användarnamn och lösenord från DIBS och logga in i DIBS kontrollpanel du hittar här:

Gå till Integration -> MD5 Nycklar. Där hittar du två nycklar med en mängd tecken.

Öppna ett nytt webbläsarfönster och gå till din administration. Klicka på Betalsätt & Frakt -> Betalning -> Dibs kortbetalning. Gör följande inställningar:

Fältnamn Beskrivning
Enable DIBS Credit Card Module Avgör om du vill visa modulen eller ej. True = visa, False = visa ej
Merchant ID Ditt kundnummer hos DIBS, börjar oftast på 90.
Enable Test Mode Denna gör att ni kan göra transaktioner i testläge. För att göra testtransaktioner använder ni DIBS testuppgifter som hittas här: DIBS Test
Use Callback? Denna skall alltid stå på NO
Skip last page? Denna ska sättas till YES men vanligen skall inställningen inte behövas om det är rätt inställt hos DIBS.
Calcfee Ändra inte, inställningen kommer att tas bort.
FlexWin Language Anger vilket språk landningssidan hos DIBS kommer att visas på. Om du anger Auto kommer systemet att försöka ta det språk som kunden använder om det är möjligt.
Are you sending unique Order ID to Payment Gateway? Ändra inte, inställningen kommer att tas bort. Skall stå på YES
Account No Denna ska bara användas om du har DIBS uppmanat dig att skriva in account number i din butik
Shop IP Ändra inte, inställningen kommer att tas bort.
Capture Now Anger om betalningen ska debiteras direkt. Vid YES kommer kortet att debiteras direkt, vid NO kommer en reservation av beloppet göras på kortet i fem dagar. Du debiterar då kortet när du skickar varan.
DECORATOR Om du önskar designa DIBS sida unikt för dig, sätt denna till "None"
FlexWin Color I det fall du önskar använda en annan färg på betalningsfönstret hos DIBS kan du ändra det här
Payment Zone Ange i vilket område metoden ska vara tillgänglig
Sort order of display. Ändra inte, inställningen kommer att tas bort.
Set Order Status Ändra denna om du vill att ordern ska hamna i en speciell status när den inkommer med denna betalningsmetod
Md5Key1 Nyckeln du tidigare tog fram i DIBS kontrollpanel. Klistra in denna här
Md5Key2 Nyckeln nummer två du tidigare tog fram i DIBS kontrollpanel. Klistra in denna här
Lösenord Ange lösenordet för kontot du loggar in med. Det möjliggör att du kan aktivera transaktioner från varje ordersida

När du är klar med dina ändringar, klicka på "Spara"

Installera DIBS Direktbetalning

För att installera direktbetalning behöver du fått tillgång till anävndarnamn och lösenord från DIBS och logga in i DIBS kontrollpanel du hittar här: DIBS login

Gå till Integration -> MD5 Nycklar. Där hittar du två nycklar med en mängd tecken.

Öppna ett nytt webbläsarfönster och gå till din administration. Klicka på Betalsätt & Frakt -> Betalning -> Dibs kortbetalning. Gör följande inställningar:

Fältnamn Beskrivning
Enable DIBS Credit Card Module Avgör om du vill visa modulen eller ej. True = visa, False = visa ej
Merchant ID Ditt kundnummer hos dibs, börjar oftast på 90.
Enable Test Mode Denna gör att ni kan göra transaktioner i testläge. För att göra testtransaktioner använder ni DIBS testuppgifter som hittas här: DIBS Test
Use Callback? Denna skall alltid stå på NO
Skip last page? Denna ska sättas till YES men vanligen skall inställningen inte behövas om det är rätt inställt hos DIBS.
Calcfee Ändra inte, inställningen kommer att tas bort.
FlexWin Language Anger vilket språk landningssidan hos DIBS kommer att visas på. Om du anger Auto kommer systemet att försöka ta det språk som kunden använder om det är möjligt.
Are you sending unique Order ID to Payment Gateway? Ändra inte, inställningen kommer att tas bort. Skall stå på YES
Account No Denna ska bara användas om du har DIBS uppmanat dig att skriva in account number i din butik
Shop IP Ändra inte, inställningen kommer att tas bort.
Capture Now Anger om betalningen ska debiteras direkt. Vid YES kommer kortet att debiteras direkt, vid NO kommer en reservation av beloppet göras på kortet i fem dagar. Du debiterar då kortet när du skickar varan.
DECORATOR Om du önskar designa DIBS sida unikt för dig, sätt denna till "None"
FlexWin Color I det fall du önskar använda en annan färg på betalningsfönstret hos DIBS kan du ändra det här
Payment Zone Ange i vilket område metoden ska vara tillgänglig
Sort order of display. Ändra inte, inställningen kommer att tas bort.
Set Order Status Ändra denna om du vill att ordern ska hamna i en speciell status när den inkommer med denna betalningsmetod
Md5Key1 Nyckeln du tidigare tog fram i DIBS kontrollpanel. Klistra in denna här
Md5Key2 Nyckeln nummer två du tidigare tog fram i DIBS kontrollpanel. Klistra in denna här
Aktivera Nordea direktbetalning?
Aktivera Swedbank direktbetalning?
Aktivera SEB direktbetalning?
Aktivera Handelsbanken direktbetalning?

Här kan du läsa mer om Betalsätt och deras generella funktioner.

När du är klar med dina ändringar, klicka på "Spara"

Värt att veta

När man skickar besökare mellan webbsidor som vi gör när vi skickar en kund till dibs sida för betalning, startar en nedräkning på två timmar. Innan den tiden måste kunden ha betalat och återvända till butiken för att köpet ska läggas in korrekt. Om kunden står på DIBS sida längre än två timmar kommer betalning att göras då kortet registreras hos DIBS men vårt system kommer att ha loggat ut kunden av säkerhetsskäl.