Enheter

Hoppa till: navigering, sök

Enheter

Enhetshantering är en tilläggstjänst. Mer information på vår hemsida eller via kundtjänst.

Produkter kan säljas i olika enheter. Exempelvis meter, gram, m2, m3 etc. Enhetshanteringen är gjord för att du enkelt ska kunna sälja produkter i annan paketering än per antal. Denna typ av försäljning är vanligt inom bland annat produktsegmenten golv, mattor, färg och tyger. För färg kan man önska sälja per liter men varje burk innehåller 10 liter vilket gör det svårt. I produktlistningen vill man också visa priset per liter men aldrig sälja mindre än jämna tio liter.

Butiksdelen

Butiken genomför själv ändring av alla priser för att passa till vald enhet. Om du på produktsidan vill att dina kunder ska kunna köpa produkter per enhet måste du göra vissa egna ändringar eller beställa dessa ändringar från oss.

Du hittar designen för produktlistningen under

* Design -> Ändra filer -> Helpers -> html.html

Du hittar designen för produktsidan under

* Design -> Ändra filer -> pages -> produkt.html
För att kunna handla per enhet måste du göra ett javascript som beräknar det antal kunden vill köpa (och har skrivit in i en input, inskrivningsbart fält) och delar det på paketinnhållet som produkten har. Det vill säga att om kunden skriver in 300 liter och produkten har ett literinnhåll på 2,34 liter delar du 100/2.34 = 42,73. Så fort det är över ett heltal avrundar du uppåt mot nästa heltal i och med att det inte ska gå att köpa en halv produkt. Skriv in detta i det fält som avgör kvantiteten kunden önskar köpa (som du förmodligen dolt genom att göra den till type=hidden). Du kan se visa för kunden hur många faktiska produkter han/hon måste köpa för att göra det tydligt och enkelt för kunden att förstå.

Administrationen

Hantera enheter

Om du önskar lägga till eller ta bort en enhet kontaktar du oss. Det tar cirka 15 minuter att göra och ordinarie timtaxa debiteras då.

Lägg till enhetspris på produkt

När du lägger till en produkt under Produkthantering kan du i rullningslistan under momssatsen välja enhet som produkten ska säljas i. När du väljer en annan enhet än "st" kommer ett nytt fält som heter Paketinnhåll att visas. I detta fält anger du hur många av valda enheten som finns i det paket av produkten du säljer.

Exempel! Om en plastmatta säljs i minst 2 metersbitar skriver du 2 i fältet för paketinnhåll.

Exempel! Om en färgburk innehåller 2,34 liter skriver du 2.34 (med punkt) i fältet för paketinnhåll.

När du skrivit in enhet, paketinnhåll samt pris på produktens hela kommer du efter varje pris i administrationen att se vad det motsvarar per enhet.

Exempel! Om en färgburk innehåller 2,34 liter och priset på hela paketet är 234 kr blir priset per liter 100kr.

Fyll i resterande produktinformation och uppdatera produkten. Produkten har nu den enheten som du valt.