Informationssidor

Hoppa till: navigering, sök

{{#ev:vimeo|88230733|700}}

Systemsidor / Fördefinierade sidor

Förstasidan

Välj "Förstasidan" under Sidtyp. Denna sida kommer visas som den första sidan kunden ser när de går in på ditt domännamn (ex. www.dinbutik.se).

Om du har flera kundgrupper med olika rättigheter kommer kunden att se den förstasida de har rätt till som har lägst sorteringsordning. På så sätt kan du styra så att alla återförsäljare se en specifik sida när de har loggat in i butiken.

För mer information om produkter på förstasidan se: Produkter på förstasidan

Orderbekräftelsesidan / Tack för din order

Välj "Tack för din order" under Sidtyp när du lägger till en ny sida. Denna sida visas när kunden har lagt in sin order. Kunden får samtidigt som de ser denna sida ett mail med orderbekräftelsen. På denna sida kan det passa att lägga text om hur leveransen kommer att gå till samt hur de gör för att komma i kontakt mer er. Det kan också vara klokt att lägga upp länkar till de sidor där kunden kan skriva recensioner om butiken på Prisjakt och Pricerunner. Kontakta respektive företag för att få mer information om hur detta går till. Koden du får från ex. prisjakt klistrar du bara in i textfältet för att den ska komma upp i butiken. Viktigt är att du testar hur sidan ser ut innan du avslutar ditt arbete.

För att testa hur ordersidan ser ut går du ut i din webbutik och loggar in som en kund. Om du inte har inloggning i din butik går du till "Kunder" i menyn. Leta upp en kund som inte gjort en order och klicka på uppåtpilen till höger i listningen. Den gör så att du loggar in som kunden i butiken. När du är inloggad i butiken, gå till sidan "checkout_success.php" enligt följande exempel: http://www.minbutik.se/checkout_success.php. Du kan nu uppdatera din sida i admin och direkt se hur det ser ut i butiken.

På denna sida kan du även använda dig av följande variabler (ej att förväxla med övriga variabler i systemet):

• {{ orders_id }}
  • {{ orders_total }}
  • {{ tax_total }}
  • {{ shipment_cost }}
  • {{ city }}
  • {{ state }}
  • {{ country }}

Genom en loop kan du för varje produkt under products få fram (Läggs in av Vendre):

• sku
  • products_orders_id
  • products_name
  • categories_name
  • products_price
  • products_quantity