Omdirigeringar 301 och 302

Hoppa till: navigering, sök

När du byter till Vendres e-handelssystem eller byter namn på en informationssida eller kategori kan det vara klokt att göra en omdirigering på den gamla URL-adressen till den nya. I många fall gör systemet detta helt automatiskt men gör du flera namnändringar efter varandra behövs detta göras manuellt.

En omdirigering går ut på att när din besökare besöker en sida som inte finns i din butik så skickas de vidare till en annan sida som existerar.

För att göra en omdirigering går du till Verktyg -> Omdirigeringar. För att skapa en ny omdirigering kan du antingen importera dem från ett textdokument genom att klicka på knappen "Importera" eller så kan du lägga till dem manuellt.

Ankomstadress Ange den adress som besökaren försöker besöka. Om den fullständiga adressen är http://www.dinbutik.se/pall-p-188-1.aspx så ska du ange den fetmarkerade delen. Tänk på att om du försöker göra en omdirigering på en adress som finns i Vendres system, exempelvis en produkt som existerar så måste du radera produkten för att din omdirigering ska fungera. Omdirigeringarna appliceras bara om URL:en inte kan hittas.
Skickas till Ange den adress som besökaren ska skickas till. Om den fullständiga adressen är http://www.dinbutik.se/p/mobler/pall.html så ska du ange den fetmarkerade delen.
Länktyp 302 = Temporär omdirigering vilket berättar för Google att den snart kommer att tas bort igen. 302 = Permanent. Denna anger för Google att sidan är flyttad permanent. Det gör att Google kommer att indexera den nya sidan direkt. Du ska i princip alltid använda 302.
Besökare Anger; när du har sparat din omdirigering, hur många besökare som skickats om med hjälp av den omdirigeringen