Produktattribut

Hoppa till: navigering, sök

För att lägga till / ändra och hantera produktattribut går du in i butiken till Sortiment -> Produktattribut.

Produktattribut används för att ge en produkt olika utföranden men som säljs med samma artikelnummer, bild, beskrivning och annan information. Priset kan ändras upp och ner beroende på vilken variant kunden väljer.

Lägg först till en ett attributnamn under den första fliken "Attributnamn" i form av “Färg”, “Storlek”, “Smak” etc. För att sen fylla inställningen med information går du till fliken attributsvärden. Här markerar du ett attributsnamn i rullningslistan och skriver in ett valbart alternativ som ska finnas under det namnet.

När detta är klart går du till fiken "Koppla produkter till attribut". Välj en produkt, en inställning samt ett värde till inställningen. I prisvärde (exkl. moms) anger du prisförändringen. I prefix anger du om priset ska justeras upp eller ner genom att ändra mellan + och -

På produktens sida kommer nu en rullningslista upp där kunden kan välja bland egenskaperna du har lagt till.