Rabattkoder

Hoppa till: navigering, sök

Din butik har stöd för rabattkoder där du kan rabattera hela eller delar av ditt sortiment samt även bjuda på frakten.

För att hantera rabattkoder, gå till Sortiment -> Rabattkoder i din administration. Här visas en lista av dina rabattkoder som ligger i ditt system.

En rabattkod kan läggas till per order.

Tänk på! Om du tar bort en gammal rabattkod så kommer du inte att kunna ändra en order som har den rabattkoden applicerad. Ordern kommer då inte kunna använda rabatten som då är borttagen.

Video

{{#ev:vimeo|88364275|700}}

Lägg till / Redigera en rabattkod

För att editera en rabattkod, klicka på förstoringsglaset i listningen. För att lägga till en ny rabattkod, klicka på knappen "Lägg till rabattkod" längst ner på sidan.

Gör följande inställningar:

Fältnamn Beskrivning
Facebook-rabatt Om du har tillägget Facebookrabatt visas denna. Klicka i för att aktivera koden som facebookrabatt. Enbart en kod kan vara facebookrabatt.
Kod Ange en kod. Tillåtna tecken är A-Za-z0-9_-
Rabattkoden gäller mellan Ange två datum där rabattkoden gäller mellan. Anges inga datum gäller den tills vidare. Formatet ska vara i ÅÅÅÅ-MM-DD
Minsta summa man måste köpa för Ange den minsta summan i lokal valuta som rabattkoden ska kunna gälla för
Rabatt på produkt Ange rabatten i procent eller i lokal valuta (ex. Kronor/EUR/USD) som rabattkoden ska vara aktiv för
Antal gånger koden kan användas Ange hur många gånger koden kan användas. Om du inte anger ett värde blir det noll och koden kommer inte kunna användas. Ange 99999 eller linande högt tal för obegränsat antal gånger
Produkt som skickas med gratis Välj en produkt som automatiskt ska skickas med gratis så fort de slår in rabattkoden
Fri frakt Klicka i rutan för att bjuda på frakten. Kunden kan då välja bland samtliga fraktsätt gratis
Fri frakt Klicka i rutan för att bjuda på frakten. Kunden kan då välja bland samtliga fraktsätt gratis
Speciella kategorier Välj kategorier i listan och klicka på pluset. För att ta bort en kopplad kategori, klicka på minuset efter respektive kategori som du har lagt till. Tänk på att du måste klicka på "Spara rabattkod" när du lagt till samtliga.
Speciella tillverkare Välj tillverkare i listan och klicka på pluset. För att ta bort en kopplad tillverkare, klicka på minuset efter respektive tillverkare som du har lagt till. Tänk på att du måste klicka på "Spara rabattkod" när du lagt till samtliga.
Speciella kundgrupper Om rabattkoden bara ska gälla för vissa kundgrupper (under förutsättning att du har avancerad återförsäljarhantering)

Klicka på Spara rabattkod när du har ändrat klart eller vill lägga till.

Prova därefter att rabattkoden fungerar som du har tänkt dig i butiken. Du behöver inte lägga in en order, men prova att hämta rabattkoden i kassan när du lagt till produkter och uppfyllt övrigt kriterier för att rabattkoden ska vara giltig.

Moms på rabattkoderna

Momsen på rabattkoderna är som standard 25% vid fasta summor och dynamisk vid procentsatser. Om du vill ändra den momssats som är angiven som standard, gå till Frakt & Betalning -> Ordersummering -> Rabatt. Ändra momssatsen under rubriken Moms och klicka sen på Spara.

Hämta order med en viss rabattkod

Under Order i admin kan du se alla dina order. För att söka fram order som har en viss rabattkod klickar du på Sök order och väljer rabattkoden i rullningslistan för Rabattkod. Klicka på Sök. Mer om sökfunktionen kan du läsa under Order