SEO

Hoppa till: navigering, sök

Din butik är lätt att sökmotorsoptimera. Systemet har fått utmärkelser av ledande sökmotorsoptimeringsföretag två år i rad.

Fält för element i butiken

Informationssidor, kategorier och produkter har fält för att sökmotorsoptimeras.

Metatitel

Titeln på sidan är den som visas högst upp i ditt webbläsarfönster. På Google visas titeln som den blå rubriktexten på varje sökresultat. Det är därför viktigt att titeln innehåller en bra beskrivning av produkten samt är säljande. Båda är lika viktiga. Den ska vara tydlig och innehålla sökordet för att Google ska uppfatta sidan som relevant och den ska vara säljande så att besökaren som har sökt på Google väljer att klicka på just din länk.

Sökorder Bör absolut finnas med en gång och om det ser ok ut gör det inget om det upprepas en gång, inte mer. Exempel: Hitta kuvert här! Vi har kvalitativa kuvert i många storlekar (ska gärna vara max 64 tecken)

Om inget anges i detta fält kommer butiken att visa "Elementnamn : Butiksnamn" i sidtiteln

Elementnamn kan beroende på vilken sida du är inne på vara: Produktnamn, informationssiderubrik eller kategorinamn.

Metabeskrivning

Metabeskrivningen används enbart av sökmotorer så som Google. och visas under rubriktexten. Denna bör innehålla de ord som du vill att din produkt/informationssida ska komma upp på och samtidigt vara säljande och beskrivande. Texten ska vara max 160 tecken.

Om inget anges i detta fält kommer butiken att visa butikens standardtext (Ändras under inställningar -> Sökmotorer).

Metanyckelord

Används sällan numera. Anger viktiga ord som finns på sidan som sökmotorn ska ta extra hänsyn till. Google tar numera ingen hänsyn till denna men vissa mindre sökmotorer gör enligt rykten fortfarande det. Lägg inge större engergi på denna text.

Om inget anges i detta fält kommer butiken att visa butikens standardtext (Ändras under inställningar -> Sökmotorer).

SEO URL:s

Följande tre element får alltid sökmotors-/användaranpassade URL:er i din butik. Dessa genereras automatiskt från systemet när du skapar eller ändrar repektive element i din administration.

Sitemap (sidkarta)

Sitemapen för butiken är tillgänglig under adressen: http://www.butiksnamn.se/sitemap.xml

Informationssidor

Exempel på URL vid skapande av en informationssida som heter "Köpvillkor": http://www.dinbutik.se/i/kopvillkor.html

Produkter

Exempel på URL vid skapande av en produkt som heter "Vårklänning 110% vår!" och ligger under kategorin "Klänningar": http://www.dinbutik.se/p/klanningar/varklanning-100-var.html. Alla andra tecken tas bort och å = a, ä = a, ö = o.

Kategorier

Exempel på URL vid skapande av en kategori som heter "Sommar" under kategorin "Klänningar": http://www.dinbutik.se/c/klanningar/sommar.html

Generell sökmotorsoptimering av butiken

För att göra generella inställningar för titel, metabeskrivning och nyckelord, gå til Inställningar -> Sökmotorer så kan du fylla i information där.

Google Analytics

Läs mer under Google Analytics

Google Webbmastertools

Du kan och bör lägga in Google Webmastertools i din butik. Detta görs direkt i källkoden under Design -> Ändra filer. Lägg verifieringskoden i sidhuvudet på din mall.