Unifaun

Hoppa till: navigering, sök

Unifaun Export / import

Speditör syftar till ditt fraktbolag, exempelvis Posten eller Schenker.

I din e-handelslösning kan du enkelt exportera data till Unifaun för att sedan automatiskt skriva ut en fraktsedel att fästa på dina försändelser.

Unifaun är et företag som gör det möjligt att genom ett avtal snabbt exportera ett urval av order direkt till Posten, DHL, Schenker eller någon annan speditör. Om det är en speditör utöver någon av dessa kan det tillkomma en avgift för konfiguration av de nya fraktsätten.

Du kan i samma export till Unifaun exportera order som ska skickas med olika speditörer.

Export

Det finns olika sätt att exportera order till Unifaun.

Via ordersidan kan du längst ner på ordervyn klicka på knappen "Exportera till Pacsoft" (i vissa fall Exportera till Unifaun). Du skickas då till en exportsida där du kan redigera fälten. Klicka sen på "Skapa packsedlar" för att ladda ner din XML fil för vald order.

Via orderlistningen kan du klicka i en ruta först på varje rad. Markera de order du önskar exportera, scrolla längst ner på sidan och klicka på knappen "Exportera till Pacsoft".

Via Exportsidan. Gå till Exportera -> Pacsoft packsedlar. Markera de order du önskar exportera och klicka på "Skapa packsedlar". Du kan i rullningslistan bredvid knappen välja om ordern i samband med exporten av filer ska få en ny orderstatus. Detta brukar inte göras. Kunden får inget mail vid denna statusändring.

Spara den XML-filen som automatiskt kommer upp i den mapp där Unifaun Online Conncent söker efter XML-filer på din dator.

Har du frågor om denna export är du välkommen att höra av dig till oss eller Unifaun.

Import av Kollinummer

När du fått ut dina fraktsedlar på din skrivare har en textfil genererats på din dator under förutsättning att Unifaun OnlineConnect är rätt inställt.

Gå då till Export -> Pacsoft packsedlar -> Importera från Unifaun. Klicka på knappen "Bläddra" och leta upp den senaste exportfilen i den katalog som Unifaun OnlineConnect är inställt på att placera de textfiler som innehåller order- och kollinummer.

För att informera kunderna om att deras paket är skickade kan du klicka i rutan "Skicka med mail". Ett e-postmeddelande kommer då att skickas ut till kunden. Innehållet beror på vilket fraktsätt och vilken leverantör paketet har skickats med. Välj därefter vilken ny status de order som importeras ska få till höger. Klicka sen på "Kör Fil".

Om systemet inte själv lyckas identifiera kollinumret kommer du att ombes att välja vilket fraktsätt som har använts för att skicka iväg paketen.

Ställa in Unifaun OnlineConnect

Export av kollinummer från Unifaun

Öppna Unifaun OnlineConnect, gå till Communication (Kommunikation). Öppna din profil genom att dubbelklippa på den. Klicka på "Feedback report" och ställ in sökvägen för var filen med kollinummer ska sparas.